Nici O Imagine Disponibile

DOOM – Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române

 Limba: română  Autor: Academia Română – Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”; Coordonatoare: Ioana Vintilă-Rădulescu  Subiect: Atlase si enciclopedii, Dicţionar scriitori români  Editura: Univers Enciclopedic Gold  Anul publicării: 2021  ISBN: 978-606-704-935-0  Descriere fizică: ; 1152 pagini ; 24,5 cm
 Descriere:

„Lumea se schimbă, se schimbă și cuvintele.” (Larousse)

Academia Română a încredințat Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” responsabilitatea actualizării normelor limbii române, pe care Secția de specialitate le-a avizat, iar instituţiile publice au obligaţia legală de a le aplica.

Prezentul volum este o ediție nouă, integral verificată și substanțial îmbogățită, a DOOM2 (2005), totalizând cca 64.500 de cuvinte, dintre care cca 3.600 sunt nou introduse. Și ediția a treia urmează în linii mari opțiunile studiilor tradiționale privitoare la limba română, însă cu modernizările reflectate în învățământ.

Normele de bază nu au fost modificate, dar s-au făcut peste 3.000 de recomandări punctuale noi, care țin seama de dinamica limbii și a societății, de sugestiile și observațiile privind DOOM2, de raporturile dintre normă și uz etc.

Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române este destinat tuturor celor interesați să scrie și să vorbească corect românește. Consultarea și respectarea DOOM3 sunt în măsură să contribuie la îmbunătățirea utilizării limbii române.

Ed. a III-a revăzută și adăugită;  

Ediție aprobată de Secția de filologie și literatură a Academiei Române;

Notă asupra ediției: Cristiana Aranghelovici, Ioana Vintilă -Rădulescu

Autori: Academia Română – Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”;

Coordonatoare: Ioana Vintilă-Rădulescu

Coperta: Silviu Iordache


 Înapoi