Nici O Imagine Disponibile

DEX – Dicționarul explicativ al limbii române

 Limba: română  Autor: Academia Română – Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”  Subiect: Atlase si enciclopedii, Dicţionar scriitori români  Editura: Univers Enciclopedic Gold  Anul publicării: 2016  ISBN: 978-606-704-161-3  Localitate: București  Ediţie: Ed. a II-a revăzută și adăugită  Descriere fizică: XVI, 1354 pagini ; 26,5 cm
 Descriere:

Prezenta ediție a DEX – Dicționarul explicativ al limbii române, îmbogățită și completată sub conducerea acad. Marius Sala și dr. Monica Busuioc, are la bază cele două ediții anterioare, din anul 1975 și din anul 1996 (care cuprinde și Suplimentul din anul 1988), precum și ediția a II-a revăzută și adăugită din anul 2009 și tirajul din anul 2012. La elaborarea prezentei ediții au colaborat la redactare: Mihaela Marin, Nicoleta Mihai, Carolina Popușoi, Radu Trif, Florin Vasilescu și la operații tehnice, Alexandru Anghelina.

Ediția a II-a, revăzută și adăugită – tipărită în anul 2016 –, a Dicționarului explicativ al limbii române, reprezintă punerea de acord a ediției anterioare, publicată în 1996, cu normele ortografice, ortoepice și de punctuație, din ediția a II-a a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (DOOM2), apărută la Editura Univers Enciclopedic Gold în anul 2005. Această nouă ediție beneficiază și de aducerea la zi a inventarului lexical prin introducerea în lista de cuvinte a termenilor noi, înregistrați în DOOM2, precum și a definițiilor acelor termeni care aparțin unor domenii de mare interes și de actualitate pentru publicul larg (informatică, finanțe, religie, drept, medicină etc.)

Coperta: Ana-Maria Orban


 Înapoi